vrijdag 19 juni 2009

Willen jullie bruidskinderen bij jullie huwelijk?

Bruidskinderen zijn onder te verdelen in bruidsmeisjes en bruidsjonkers. Twee bruidskinderen is het minimum, acht het maximale aantal. De bruidsmeisjes worden ook wel strooistertjes genoemd. In de mandjes die ze hebben zitten de bloemen of bloemblaadjes die ze tijdens het verlaten van de kerk of stadhuis het bruidspaar voor de voeten strooien.

Bruidsmeisjes zijn meestal de ongetrouwde jongere zusjes of nichtjes van de bruid. Officieel is het de bedoeling dat de bruidsmeisjes tijdens de huwelijksdag de bruid waar nodig terzijde staan. Tijdens de receptie nemen de bruidskinderen de cadeaus over die de bruid krijgt aangeboden. Volgens de regels is het tevens hun taak om een lijst bij te houden waarop precies staat welke gast welk cadeau heeft gegeven.

De bruidsjonkers treden op als de partners van de bruidsmeisjes en hebben eigenlijk dezelfde taken. Als bruidsjonker wordt ook wel eens een iets ouder iemand genomen die ook de taak van de ceremoniemeester op zich neemt.

De kleding van de bruidsmeisjes wordt aangepast aan de stijl en kleuren van de bruidsjapon. Voor bruidsjonkers is speciale kleding beschikbaar.
TIP: Het is raadzaam om wat speelgoed en vermaak op de dag mee te nemen voor de jonge bruidskinderen, dit omdat kleine kinderen zich snel kunnen vervelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten