donderdag 20 mei 2010

Alicia Keys trouwt in juli

Huwelijksklokken luiden binnenkort voor Alicia Keys die het voorbije weekend nog in ons land optrad.

Alicia Keys gaat trouwen met Swizz Beatz, een vooral in de Verenigde Staten bekende rapper. Voor de plechtigheid gaan ze in elk geval uitwijken naar het buitenland. Ze twijfelen nog tussen Dubai of Zuid-Frankrijk. Het belooft alvast een groots opgezette party te worden want wereldsterren als Jay Z en Beyonce staan op het gastenlijstje.

Het gerucht gaat dat Alicia zwanger is van haar eerste kind. Onlangs gaf de 29-jarige artiest toe dat ze dolgraag moeder wil worden. Maar officieel wil ze hierover niks lossen.

woensdag 19 mei 2010

John Heitinga en Charlotte Sophie getrouwd

John Heitinga is voor de Nederlandse wet getrouwd, dat vertelt kersverse echtgenote Charlotte Sophie aan RTL Boulevard. Op 15 juli viert het echtpaar hun huwelijksfeest op Ibiza.

Om deze zomer het grote huwelijksfeest op Ibiza mogelijk te maken, zijn John en Charlotte al getrouwd. Het was een kleine plechtigheid in Maastricht. Charlotte vertelt: “In Maastricht in een achtertuin hebben we onze handtekeningen gezet. We hebben de trouwringen al even om gehad, maar die gaan nu weer af.”


Op 14, 15 en 16 juli viert het echtpaar het huwelijk groots en goed. Charlotte: “Vandaag was een voorproefje, we hebben superveel zin om er op Ibiza tegenaan te gaan.” De gasten zijn uitgenodigd voor een 3-daags feest. Op de eerste dag worden de bruiloftgasten onthaald met een gezellige ontvangst, op de tweede dag wordt er getrouwd en op de laatste dag is er een afscheidslunch.


Dat het huwelijk drie dagen duurt, vindt Charlotte niet meer dan logisch: “Het dat al die mensen komen en dat we ze dan gelijk weer wegsturen. We willen ze een beetje laten genieten van de sfeer en alles.”

dinsdag 18 mei 2010

Portugal krijgt homo-huwelijk

In Portugal zullen homo en lesbische koppels binnenkort kunnen trouwen. De conservatieve president Anibal Cavaco Silva heeft maandag laten weten dat hij zijn veto niet zal gebruiken en de wettekst zal ondertekenen.

Portugal wordt hiermee na Nederland, Spanje, Noorwegen,Zweden en België het zesde Europese land dat het huwelijk openstelt voor homoseksuele koppels.

Het wetsvoorstel werd in januari door de linkse meerderheid in het Portugese parlement.Op 8 april besliste het Portugese Grondwettelijke hof dat het wetsvoorstel niet ongrondwettelijk was.

Tegen het wetsvoorstel kwam vooral vanuit rechtse en Katholieke hoek tegenstand. Zo noemde de Paus tijdens zijn bezoek aan Portugal vorige week abortus en het homo-huwelijk één van de "meest verraderlijke en gevaarlijke uitdagingen" van vandaag.

maandag 17 mei 2010

Robot voltrekt huwelijk

Japanners kunnen maar geen genoeg krijgen van robots, zo lijkt het. Ditmaal vond in Japan het eerste door een robot voltrokken huwelijk plaats.

Zowel de bruid als bruidegom zijn werkzaam in de robotica-industrie in het land en besloot daarom in plaats van voor een ambtenaar of priester, voor een robot te kiezen.

De betreffende machinale medemens, I-Fairy genaamd, instrueerde het stel. De robot wordt normaal gebruikt in musea en andere publieke plekken om mensen helpen de weg te vinden. Voor de gelegenheid werd het apparaat met een vrolijk bloemenhoedje uitgedost.