vrijdag 3 juli 2009

Amerikaans huwelijk naar landelijk Hof

Theodore Olson, de advocaat die in Californië het hoger beroep inzake Proposition 8 behandelde, laat het er niet bij zitten. Hij wil nu voor het landelijk Hooggerechtshof bepleiten dat het huwelijk open dient te gaan voor paren van gelijk geslacht.

Olson, vroeger stafmedewerker van oud president George Bush, denkt dat hij goede kans van slagen heeft. Hij wijst er op dat een beslissing van het hof de wetgeving van de staten van de VS kan overrulen. Hij noemt het recht om te kunnen trouwen een fundamenteel mensenrecht.
Olson werkt nauw samen met David Boies, ironisch genoeg in 2000 een politiek tegenstander omdat laatstgenoemde staflid was van het campagneteam van Al Gore.

donderdag 2 juli 2009

Marco Borsato wordt trouwambtenaar

Marco Borsato gaat op 9 september een verliefd stel trouwen. De bruiloft, die wordt weggegeven door een radiozender, vindt plaats op luchthaven Schiphol.

Bij de huwelijksvoltrekking krijgt Borsato hulp van de burgemeester van Haarlemmermeer. "Ik vind het heel bijzonder om aanwezig te mogen zijn bij zo een belangrijke dag in het leven van een bruidspaar", reageert de 42-jarige zanger.
"Dit is de eerste dag van de rest van hun leven samen en dat mag ik met hen inluiden!"

Mauritius
Direct na de plechtigheid en een privéoptreden van Borsato vliegt het kersverse echtpaar naar Mauritius. Het stel mag 101 gasten uitnodigen voor de bijzondere plechtigheid.
Stellen die elkaar op 09-09-09 het jawoord willen geven en kans willen maken op de bruiloft, kunnen zich vanaf maandag aanmelden via de website van radiozender Sky Radio. Op 27 juli wordt bekend welk paar gehuwd wordt door Marco Borsato.

Zangeres Des'Ray getrouwd

Des'Rey, de zangeres van de in de jaren negentig razend populaire 2 Brothers on the 4th Floor, is dinsdag getrouwd. Ze beloofde haar Jeroen eeuwige trouw.

Desirée Manders, de echte naam van Des'Rey, en Jeroen kennen elkaar al achttien jaar. Ze zaten samen op het conservatorium toen de vonk oversloeg.

Zoals echte sterren dat doen is ook deze trouwerij uitgespreid over twee dagen. Dinsdag was intiem met familie en goede vrienden, woensdag is er een groot bruiloftfeest waar ook verschillende BN'ers als Angela Groothuizen, Kim Holland en Isabel Brinkman bij aanwezig zullen zijn.

woensdag 1 juli 2009

Volendam staat trouwen toe op schepen

In het huwelijksbootje stappen, kan voortaan letterlijk in Volendam. Inwoners van de gemeente Edam-Volendam krijgen vanaf nu toestemming te trouwen aan boord van een schip.
Deze bijzondere locatie is hiervoor opgenomen in het Reglement Burgerlijke Stand. Havenmeesters in Edam en Volendam zijn op de hoogte gebracht van deze huwelijksmogelijkheid. Veel bruidsparen koesteren de wens maritiem te trouwen.

Oudste zoon prinses Christina gaat trouwen

Bernardo Guillermo, de oudste zoon van prinses Christina, gaat in september trouwen met Eva Prinz-Valdes. In maart zijn zij al voor de wet getrouwd. Dat liet de familie woensdag weten.

Op 13 april hebben zij een dochtertje gekregen, dat zij Isabel Christina hebben genoemd.
De 32-jarige Bernardo woont sinds 1994 in Amerika en is momenteel werkzaam als meubelontwerper in Brooklyn in New York. De 31-jarige Eva is redactrice bij een vooraanstaande uitgever, eveneens in New York. De twee hebben elkaar in 2005 ontmoet. Het kerkelijk huwelijk in september vindt plaats in Amerika.

Bernardo is de oudste zoon uit het huwelijk van Christina en Jorge Guillermo, dat in 1996 werd ontbonden. Hij heeft nog een broer en een zus, Nicolás en Juliana.

Echtpaar uit Amersfoort 70 jaar getrouwd

Jaap van Vulpen had al een halve eeuw geleden hartstikke dood moeten zijn, maar hij is er nog steeds. De nu 94-jarige overleefde tal van ziektes welke, zegt hij liever niet en vierde gisteren zelfs zijn zeventigste trouwdag.

In 1939 trad de geboren Amersfoorter in het huwelijk met Johanna Brouwer. Zij telt inmiddels 91 lentes. De twee zouden de stad en elkaar nooit meer verlaten, en mochten dus gisteren burgemeester Van Vliet ontvangen in hun woning aan de Zwaluwenstraat.

Johanna’s zus Janet was er ook bij. Ze fungeerde destijds als bruidsmeisje en ging nu wéér met het paar op de foto, net als in 1939.
Zo’n lang huwelijk een platina bruiloft erg is zeldzaam. Nederland kent slechts 250 echtparen die zeventig jaar of langer zijn getrouwd.

Eergisteren zijn ze met de hele familie uit eten geweest. Geen enorme drukte, want het echtpaar Van Vulpen kreeg in 70 jaar huwelijk één kind, heeft twee kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Meer over het 70 jarige huwelijk

Xander de Buisonjé stelt huwelijk uit

Xander de Buisonjé en zijn vriendin Sophie stellen hun huwelijk uit. Het stel zou aanvankelijk in september gaan trouwen, maar omdat Sophie zwanger is zit een huwelijk er voorlopig niet in.

Volgens Xander was Sophie druk bezig met de voorbereidingen voor het huwelijk, maar kan ze zich nu niet meer optimaal inzetten. Door de zwangerschap is ze zo ziek, zwak en misselijk dat ze nergens aan toekomt.
Sophie ligt bijna de hele dag op bed. Dat gaat straks wel over, maar het is nu heel vervelend voor haar.

Meer over het huwelijk van Xander.

dinsdag 30 juni 2009

Trouwen op de fiets in Melle

Voorbijgangers keken zaterdagmiddag erg verbaasd op toen plotseling een lange sliert uitgelaten fietsers het gemeenteplein kwam opgereden.

Op kop en elk op een tandem: het stralende bruidspaar Els Linsen en Tom D'hooge. In hun wiel hun drie kinderen Laure, Linde, de dappere Victor en onmiddellijk daarna een peloton van een veertigtal buren, vrienden en collega's. Een opvallend contrast met een klassieke huwelijksplechtigheid die even daarvoor plaatsvond. De uitgelaten fietsers en hun rijwielen opgetuigd met ballonnetjes en bloemen, brachten Els en Tom met belgerinkel en onder luid applaus van de omstanders veilig tot aan de trouwzaal.

Meer over dit artikel trouwen op de fiets in Melle.

maandag 29 juni 2009

Twee tweelingen trouwen

Voor veel mensen is hun bruiloft de gelukkigste dag van hun leven. Voor twee tweelingen in Rusland was het twee keer zo bijzonder.

Broer Alexei trouwde met Liana. Zijn tweelingbroer Dimitry trouwde met Lilia. Liana en Lilia zijn ook weer tweelingzussen. Kun je het nog een beetje volgen? Om een vergissing te voorkomen hadden de broers verschillende trouwpakken aan getrokken. De zusjes waren moeilijker uit elkaar te houden omdat ze dezelfde trouwjurken aanhadden.
De twee tweelingen hebben elkaar ontmoet op een dansfeest. Daar werden ze stapelverliefd op elkaar. Toen ze een datum zochten voor een bruiloft leek het ze leuk om samen te trouwen. De familie vind het wel moeilijk om de twee echtparen uit elkaar te houden. Maar zelf vinden ze het niet zo moeilijk.

Hugh Hefner's ex trouwt in Mansion

Het is de nachtmerrie van iedere bruid: struikelen terwijl je richting het altaar loopt. Ook playmate Kendra Wilkinson had er slapeloze nachten van, maar dat bleek gelukkig voor niets. Afgelopen zaterdag trouwde de ex van grote baas Hugh Hefner in het Playboy Mansion.

Geen kwaad bloed dus tussen Hugh en Kendra. De playboy was gewoon aanwezig bij het huwelijk. Wilkinson kreeg een sprookjeshuwelijk in het Mansion. In een prachtige witte jurk, behangen met meer dan een ton aan juwelen, liep de playmate zonder te struikelen naar haar bruidegom Hank Baskett, een bekend American football-speler.
Eerder al kwam het koppel met ander groot nieuws. Wilkinson is in verwachting van hun eerste kind, dat verwacht wordt op Eerste Kerstdag.

Cedric en Lien trouwen toch ondanks ruzies

Cedric en Lien gingen op vakantie naar Mexico en investeerden een deel van het geld in hun bedrijf dat totaalrenovatie doet. 'Onze agenda zit vol tot november', zegt Lien. 'Cedric werkt full-time, ik combineer het met mijn job als lerares.'

Cedric en Lien gaan nog altijd in augustus trouwen. Ze zijn blij dat ze The Block hebben overleefd. 'De laatste drie weken sliepen we één of twee uur per nacht. We hebben overleefd op energie drankjes. Na The Block konden we 's nachts moeilijk slapen: ons bioritme was compleet verstoord en we kregen onze klop pas later. Er is tijdens de opnames heel veel ruzie gemaakt, maar we hebben ons geamuseerd.'