woensdag 23 december 2009

Trouwen op andere locatie in Uden nu mogelijk

Het is in Uden voortaan ook mogelijk om buiten de trouwzaal van ‘t Oude Raadhuis te trouwen. Bijvoorbeeld in een andere openbare ruimte of zelfs thuis. Het college van B. en W. heeft ingestemd met een concept-raadsvoorstel die dit mogelijk maakt.

Meer over trouwen op een andere locatie in Uden

maandag 21 december 2009

De Gay Bride een bruidsbeurs speciaal voor homoseksuelen

Nederland, het eerste land ter wereld waar het huwelijk (op 1 april 2001) ook voor lesbische en homoparen werd opengesteld, heeft op 14 februari 2010 opnieuw een primeur: de Gay Bride, een bruidsbeurs, speciaal voor homoseksuelen die het voornemen hebben te gaan trouwen.

De Gay Bride wordt gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam. Henk Krol, voorvechter van de openstelling van het huwelijk, hoofdredacteur van de Gay Krant en bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand, heeft die dag toestemming van de gemeente Amsterdam om in de Westergasfabriek huwelijken te voltrekken. Trouwlustige stellen kunnen zich opgeven voor deze wel heel bijzondere kans/gelegenheid. Mail aan info@organisatiebureaudewit.nl

Op 13 februari, de dag voorafgaand aan de Gay Bride, zal een VIP-party plaatsvinden op dezelfde locatie. Hiervoor worden alle lesbische en homoparen uitgenodigd die de afgelopen jaren in Nederland en België gebruik hebben gemaakt van het opengestelde huwelijk. Zij kunnen zich gratis toegang verschaffen voor de party door in hun trouwkostuum met trouwboekje te verschijnen.

De beurs zelf op zondag 14 februari is natuurlijk voor iedereen toegankelijk. Aanvang:11.00 uur tot 17.00 uur, toegang bedraagt 10 euro.

Winterse bruiloft voor Jamie Cullum

Jamie Cullum en zijn bruid Sophie Dahl zullen hun bruiloft geheel op het weer aanpassen.

Het stel, dat eerder zei in juli te gaan trouwen, heeft toegegeven dat ze hun jawoord aan elkaar zullen geven als iedereen nog maar net de champagne van oud en nieuw achter de kiezen heeft.

Jamie en hebben het thema van de bruiloft aangepast op de winterse datum: Winter Wonderland, meldt Daily Mail. De geliefden leerden elkaar twee jaar geleden kennen.

René Shuman geeft jawoord op Hawaï

Zanger René Shuman en zijn verloofde Angel-Eye trouwen op 14 februari op het tropische eiland Hawaï. Dat meldde het management van beide artiesten.

Vorig jaar vroeg Shuman zijn muzikale partner en vriendin, die eigenlijk Angela Brouwer heet, ten huwelijk in de grotten van Valkenburg aan de Geul. In februari reist het stel met een tv-ploeg af naar Hawaï om daar voor het oog van de camera op Valantijnsdag in het huwelijksbootje te stappen.

De twee artiesten leerden elkaar in 2000 kennen en vormen sinds 2003 het duo René Shuman & Angel-Eye. Op tweede kerstdag treden ze op tijdens The X-mas Party Of the Year in Hilversum.