woensdag 23 juni 2010

Prins Albert van Monaco gaat trouwen

Prins Albert II van Monaco (52) heeft bekendgemaakt dat hij gaat trouwen met zijn vriendin Charlene Wittstock (32), een olympisch zwemster uit Zuid-Afrika. Beiden zijn sinds 2006 een koppel. Als troonopvolger van zijn vader Prins Rainier en zoon van filmactrice Grace Kelly was het liefdesleven van Albert II -net als dat van zijn zussen Caroline en Stéphanie- altijd al voer voor de roddelbladen.

De prins heeft twee kinderen uit eerdere relaties. Verschillende andere vrouwen beweerden een kind van hem te hebben gekregen, maar deze heeft hij nooit erkend.

dinsdag 22 juni 2010

Huwelijksaanzoeken voor Joran

Joran van der Sloot heeft sinds hij in de gevangenis zit al meerdere huwelijksaanzoeken van Peruaanse vrouwen gehad. De aanzoeken zijn per brief bij zijn advocaat bezorgd, stelt hij dinsdag in een interview in De Telegraaf.

Een vrouw zou zelfs zwanger van hem willen worden. Veel heeft hij hen voorlopig niet te bieden. Hij staat volgens eigen zeggen op met waterige thee en een droog broodje. 's Middags krijgt hij rijst met bonen. Daarnaast kan hij extra eten kopen.

Joran beseft volgens de krant dat veel Peruanen zijn bloed wel kunnen drinken. In de gevangenis blijft hij daarom ook liever in de cellengang waar hij zit omdat hij binnen de gevangenis ook niet erg populair is.

Zijn buurman, een huurmoordenaar, zou af en toe 'geintjes' maken dat hij hem best voor 75 duizend dollar wil vermoorden. "Maar ik kan het wel met hem vinden."

maandag 21 juni 2010

Zweeds huwelijk met oranje tintje

Een sprookjeshuwelijk zaterdag in de straten van de Zweedse hoofdstad Stockholm. Prinses Victoria en haar verloofde Daniel gaven elkaar in het bijzijn van twaalfhonderd koninklijke gasten het jawoord. Voor de Nederlandse prinses Amalia was een speciale rol weggelegd: zij was bruidsmeisje. - Door Annelies de Wit

De Zweedse prinses was gehuld in een zijden trouwjurk met een sleep van vijf meter. Het paar gaf elkaar het jawoord in de Storkyrkan, de oudste kerk van Stockholm. Na de plechtigheid juichten zo'n 250.000 Zweden het bruidspaar toe.

Oranje
Koningin Beatrix, Willem-Alexander en Máxima woonden de plechtigheid bij. Prinses Amalia is het petekind van Victoria en daarom mocht zij bruidsmeisje zijn.

Bekijk hier het filmpje: