donderdag 11 maart 2010

Debby Pfaff gaat trouwen met vriend Nicolas

Nicolas Liébart (29) heeft Debby Pfaff (34) na een relatie van 8,5 jaar ten huwelijk gevraagd. Het huwelijk zou 'ergens in 2011' plaatsvinden.
Nicolas zou haar een maand geleden al op het einde van een draaidag voor het VTM-programma De Pfaffs, thuis op de bank, ten huwelijk gevraagd hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws vandaag.
Het aanzoek kwam onverwachts, want Debby en Nicolas hebben een moeilijk jaar achter de rug. 'Debby die stress had. Ik die haar niet begreep. We leefden naast mekaar', zegt Nicolas. 'Maar we hebben het uitgepraat en sindsdien gaat het zo goed tussen ons dat ik dacht: als ik het nu niet vraag, komt het er nooit van.'

Na Kelly, die in 1999 eeuwige trouw beloofde aan Sam Gooris, en Lyndsey, die in 2005 haar hart gaf aan Dave Volders, heeft nu ook de oudste Pfaff-telg trouwplannen. 'Ik weet nog dat ik ja gezegd heb, al de rest is weg: een black-out', aldus Debby. 'Ik ben van het principe dat de man de vraag moet stellen. Alleen kwam die nooit. Na de geboorte van Keano in 2004 heb ik even overwogen om dan maar zélf mijn stoute schoenen aan te trekken. Dat wilde ik dan toch niet. En trouwen, het hoefde ook niet per se voor ons.'
'Dat zegt ze nu', zegt Nicolas. 'Maar telkens wij op een trouwfeest van een van haar vriendinnen waren, kwamen die op mij afgestapt: Debby wil trouwen. Als ik haar dan vroeg of dat klopte, zei ze: ben je zot. Dat welles-nietesspel heeft járen geduurd. Waren we op vakantie, onlangs nog in Mexico, dan fluisterde ze in mijn oren: schat, ge gaat mij hier toch niet ten huwelijk vragen? Zaten we op restaurant: toch niet nu hé, niet hier hé!'
De exacte trouwdatum ligt nog niet vast. 'Ergens in 2011' zal het gebeuren, voor de wet én de kerk. 'Ik heb tijd nodig om alles te plannen', aldus Debby. 'Hoe gaan we het doen? Een groots feest of intiem? In Vlaanderen of in het buitenland? En voor de mensen die weer denken dat hier iets achter zit: wij trouwen niét voor de media, noch voor de verhaallijn van De Pfaffs. Nicolas en ik zijn elkaar vorig jaar op een gegeven moment echt kwijtgespeeld. Maar we hebben elkaar teruggevonden. Wij trouwen omdat we elkaar graag zien. Dat is de enige reden.'

woensdag 10 maart 2010

Ook in Tilburg is het mogelijk om te trouwen op 10-10-10

In principe is trouwen op een zondag niet mogelijk. Echter, vanwege de symboliek van genoemde datum maakt de gemeente Tilburg het toch mogelijk op die tweede zondag in oktober aanstaande.

Meer over trouwen in Tilburg op 10-10-10

dinsdag 9 maart 2010

Digitale aangifte burgerzaken in drie steden

Pilots worden dit jaar gestart

Met de invoering van de elektronische aangifte is naar het gemeenteloket gaan en stukken inleveren verleden tijd. Binnenkort kan de melding van een huwelijk, geregistreerd partnerschap, geboorte of overlijden via de computer met de DigiD.

Om dit alles mogelijk te maken zullen de burgerlijke stand en de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) op elkaar afgestemd worden. Wie wil trouwen, hoeft dan alleen de wettelijk vereiste gegevens op te geven. Een geboorteakte en uitreksel GBA afgeven is dan niet meer nodig. Dit scheelt tijd, moeite en geld. Bij vragen neemt de ambtenaar contact op met diegene die de aangifte heeft ingevoerd.

Elektronisch aangifte doen bij de burgerlijke stand is een initiatief van minister van Justitie Hirsch Ballin en staatssecretaris van Binnenlandse Zaken Bijleveld en Koninkrijksrelaties. Het is voor advies naar de Raad van State verzonden.

DigiD
Om identiteitsfraude of misbruik van persoonsgegevens te voorkomen, moet de burger gebruikmaken van zijn DigiD, de persoonlijke gebruikersnaam met wachtwoord die je ook moet invoeren bij de digitale belastingaangifte.

Den Haag, Delft en ’s Hertogenbosch zijn de eerste gemeenten die de digitale aangifte gaan uittesten. Naar het loket van de gemeente gaan blijft overigens mogelijk.

Robbie Williams schuift huwelijk op lange baan

Robbie Williams en zijn verloofde Ayda Field hebben hun trouwplannen even uitgesteld.

De Britse zanger en de actrice wilden op Valentijnsdag in het huwelijksbootje stappen. Maar toen de informatie over hun huwelijk in de pers uitlekte, besloten ze een nieuwe trouwdatum te prikken. Dat onthult een vriend van het showbizzkoppel in de Britse tabloid Daily Mirror.

Robbie heeft naar verluidt geen zin in een huwelijk in de spotlights. "Robbie en Ayda willen de bijzondere dag doorbrengen met enkel vrienden en familie. Alleen zij mogen weten waar en wanneer ze elkaar hun jawoord willen geven."

maandag 8 maart 2010

Trouwen op het water een nieuwe trend!

Het is ondertussen wel bekend dat er steeds vaker wordt er gekozen voor trouwen op een alternatieve trouwlocatie.
Binnen deze ontwikkeling is een nieuwe trend zichtbaar, namelijk Trouwen op het water. Vooral in de watersportprovincie Friesland wordt voor het trouwen een trouwlocatie of feestlocatie op het water gekozen.
Op Botenverhuur in Friesland.nl zie je een overzicht van aanbieders van zeilschepen, sloepen e.d. voor feesten tijdens een dagtocht op het IJsselmeer en Dagtocht op de Waddenzee.
In Sneek worden momenteel veel vrijgezellenfeesten op het water gevierd. De bootverhuur in Sneek verhuurt hievoor veel sloepen en zeiljachten voor een vrijgezellenfeest op het water.