vrijdag 17 juli 2009

Oorsprong en gebruik van de Tiara, Diadeem

Een bruiloft is een bijzonder feest die je tot in de puntjes wilt verzorgen. Het organiseren zit hem vooral in de details. Naast de ideale feestlocatie en trouwlocatie is de aankleding van de bruidegom en bruid van essentieel belang. De bruid vormt het stralende middelpunt van het bruiloftfeest. Vandaar dat de bruid er schitterend uit moet zien. Naast de trouwjurk wordt de uiterste zorg besteed aan het bruidskapsel. De finishing touch van het bruidskapsel kan een diadeem of tiara zijn. Hiermee wordt het bruidskapsel nog meer geaccentueerd en is de bruid het stralende middelpunt.

Oorsprong van het Hoofdsieraad
Een tiara is traditioneel gezien een hoge kroon, met over het algemeen een cilinder- vormige vernauwing bovenop. De kroon was meestal gemaakt van leer of een andere stof, en was veelvuldig feestelijk versierd. Hij werd voornamelijk gedragen door de koningen en keizers van de oude volkeren in Mesopotamië. De Assyriërs voegden twee stierenhoorns en een cirkel van korte veren toe aan de kroon als teken van macht. De Perzische tiara leek meer op een kegel zonder top, en had ook geen hoorns of veren meer. Deze tiara was echter wel zwaar uitgerust met juwelen, en had een pin aan de bovenkant.

Tiara - Diadeem
Tegenwoordig is een tiara of diadeem meestal een halfcirkelvormige band, meestal gemaakt van metaal en versierd met juwelen. Het wordt gedragen door vrouwen rond hun hoofd, of op hun voorhoofd. Een tiara of diadeem is van oorsprong een teken van de Koninklijke waardigheid in Hellas, maar ook in Perzië en het Oude Egypte. Het werd overgenomen door de grote leiders van het Imperium Romanum. In andere culturen diende het ook als teken van rijkdom of waardigheid. Soms werd een tiara of diadeem voorzien van diamanten, zoals ze heden ten dage nog vaak voorkomt. Hieruit ontstond de beugelkroon, een veelgebruikt model voor een koningskroon en de adellijke rangkronen uit de heraldiek. Daarnaast worden ook nu nog tiara’s of diademen gedragen door dames. Vooral op bruiloften wordt het veelvuldig gebruikt door de bruid. Het accentueert het kapsel en vestigt uitdrukkelijk de aandacht op de bruid, die het schitterende middelpunt vormt van de dag.

Bruidsparen tanken gratis bij Shell

Op zaterdag 25 juli 2009 kunnen bruidsparen gratis tanken bij Shell in Heemskerk. Voor iedereen gekleed als bruid of bruidegom gaat anderhalf uur lang kosteloos de pomp open. De actie 'Typetje Tanken' is onderdeel van de Shell Gratis Liter Weken en biedt automobilisten vijf weekenden de mogelijkheid om gratis te tanken, mits gekleed als voorgeschreven typetje. Naast bruidsparen passeren onder andere ook zusters, kabouters en skileraren de revue.

Mensen verkleed als bruidspaar kunnen op zaterdag 25 juli gratis tanken bij het Shell-station aan de Communicatieweg in Heemskerk. Het concern zet anderhalf uur lang de pompen van Shell FuelSave Euro 95 en Shell FuelSave Diesel open voor bruiden en bruidegoms.

Meer over de actie van Shell

Ivanka Trump gaat trouwen

Ivanka Trump stapt in huwelijksbootje. De dochter van Donald en Ivana Trump kondigde op Twitter aan dat ze verloofd is met uitgever en multimiljonair Jared Kushner.

'Gisteren heb ik me verloofd. Het was de mooiste dag van mijn leven', schreef ze.

Een tijdje geleden vertelde de 27-jarige Ivanka dat ze erg gelukkig is iemand gevonden te hebben die haar manier van leven begrijpt. 'Jared en ik lijken erg veel op elkaar. We zijn allebei erg ambitieus. Het is geweldig om een relatie te hebben met iemand die mijn ambities steunt.'

Ivanka bekeert zich tot het jodendom voor haar verloofde.

donderdag 16 juli 2009

Getrouwd in het jaar van het eerste Dafje

Er werden gistermiddag op het gemeentehuis in Rucphen heel wat herinneringen opgehaald door de achttien gouden bruidsparen.

Die waren door burgemeester M. Everaers uitgenodigd voor een gezellige en vooral feestelijke middag. ,,Vroeger bezocht ik deze echtparen thuis'', vertelt Everaers. ,,Dan kreeg ik steevast vragen over andere echtparen uit onze gemeente die in dezelfde tijd waren getrouwd. Nu kunnen ze elkaar eindelijk ontmoeten.''

Meer over dit artikel Trouwen in Noord Brabant

Matthew McConaughey stapt in het huwelijksbootje

Een tijdje geleden verklaarde Matthew McConaughey nog dat hij niet in het huwelijk geloofde, maar blijkbaar is hij is toch niet zo standvastig als het lijkt. De 39-jarige acteur gaat trouwen met zijn vriendin Camila Alves, die in verwachting is van hun tweede kindje.

De Wedding Planner-acteur is al twee jaar gelukkig met zijn 27-jarige vriendin, maar heeft zelf nooit de behoefte gehad om te trouwen. Zijn Braziliaanse vriendin dacht daar anders over en wil graag getrouwd zijn voor hun tweede kindje ter wereld komt. Matthew en Camila hebben al een éénjarige zoon, Levi.

Volgens een hele goede vriend van het aanstaande bruidspaar, is McConaughey nu meer dan bereid om te trouwen met zijn grote liefde. "Hij vind dat het tijd is om voorgoed zijn vrijgezellenbestaan achter zich te laten. Door het krijgen van zijn eerste zoontje, zijn Matthew's prioriteiten verandert." Hoogstwaarschijnlijk stappen Matthew en Camila dit jaar nog in het huwelijksbootje, want hun tweede kindje wordt in januari verwacht.

Huwelijksserviezen Leeuwarden

Scherven & Geluk

Eet u nog steeds van het servies dat u kreeg op uw huwelijksdag? Of heeft u uw servies van de hand gedaan omdat uw smaak is veranderd? Is er wel eens een bord kapot gevallen of… gegooid?

Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden wijdt dit jaar een grote tentoonstelling aan huwelijksserviezen en is hiervoor op zoek gegaan naar porselein en keramiek die in Nederland gekocht werden én de bijbehorende verhalen.
Op deze tentoonstelling zijn honderden trouwserviezen te zien, de meeste ingebracht door particulieren. Elk servies heeft een eigen verhaal van geluk en verdriet. Zo staan niet alleen de mooiste borden en kopjes centraal, maar ook de mens en de verhalen erachter.

Sommige huwelijksserviezen gaan een heel huwelijk mee en worden zelfs doorgegeven aan de volgende generatie. Andere zijn na verloop van tijd afgedankt door een echtscheiding. Op deze manier is een servies te beschouwen als metafoor van het huwelijk en als bron van levensverhalen.

Adres: Grote Kerkstraat 11, Leeuwarden. Info: www.princessehof.nl

woensdag 15 juli 2009

Acteur Robert Redford getrouwd

De Amerikaanse acteur Robert Redford (71) is getrouwd met zijn 52-jarige vriendin Sibylle Szaggars. De twee hebben al een relatie sinds 1996.

Het huwelijk vond plaats in een hotel in Hamburg, meldden Duitse media woensdag.
In aanwezigheid van dertig bruiloftgasten werd in het luxe Louis C. Jacob-hotel in de Duitse havenstad hun liefde bezegeld. In september wil het bruidspaar nog een huwelijksfeest geven in Mexico.

Kunstenares Szaggars is geboren in Duitsland. Het stel woont op een ranch in de Amerikaanse staat Utah.

Privacy
Redford was eerder getrouwd met Lola Van Wagenen. Hij scheidde van haar in 1985.
De acteur hecht zo aan zijn privacy dat hij lang niet in contact kwam met andere mensen en dus ook geen andere vrouwen ontmoette. In 1996 sloeg echter de vonk over, toen hij Sibylle tegenkwam.
Redford heeft met zijn eerste vrouw een zoon, Jamie (46), en twee dochters, Shauna (48) en Amy (38). Hun zoon Scott overleed aan wiegendood.

Butch Cassidy
In de jaren '60 en '70 was Redford een van de grootste acteurs van het witte doek. Hij speelde onder meer in Butch Cassidy and the Sundance Kid. Daarin was hij samen met Paul Newman te zien.

dinsdag 14 juli 2009

Trouwbeurs 't Groene Hart

Op zaterdag 26 september 2009 vindt van 10.30 uur tot 15.30 uur in brasserie "De Drie Meiden" aan de Nesse 16 in Waddinxveen Trouwbeurs 't Groene Hart plaats.
Het is de ideale plek waar aanstaande bruidsparen veel leveranciers treffen die de beste producten en diensten voor hun mooiste dag presenteren. Deze beurs is voor iedereen vrij toegankelijk.
Voor meer informatie, zie kijk op onze website Trouwbeurs 't Groene Hart.

Bruiloft eindigt in vliegtuigcrash

De traditie van het gooien van het bruidsboeket op een Italiaanse bruiloft is zaterdag uitgelopen op een ramp.

Meer over deze vliegtuigcrash

Feiten – Voor de tweede keer trouwen

In 2008 vierden 72.361 echtparen hun 25-jarig huwelijk. In 2007 trouwden 12.236 vrouwen en 13.118 mannen voor de tweede keer en 2025 vrouwen en 2143 mannen voor de derde keer (of zelfs meer).

De overgrote meerderheid heeft een scheiding achter de rug. Slechts een klein deel trouwt na het overlijden van de eerste partner.

25 jaar geleden (in 1984) waren er relatief evenveel mensen die hertrouwden als nu.

In 2007 waren er 31.983 echtscheidingen. In 1960 waren dat er 5672.

maandag 13 juli 2009

Diamanten paar in Oss 'vult elkaar aan'

OSS - Henk en Jo Roelofs-Dittmar zijn zestig jaar getrouwd. Het echtpaar ontmoette elkaar in 1941 tijdens het dansen in Utrecht. Vanaf dat moment ontstond er een goede vriendschap tussen de twee maar in hetzelfde jaar werd Henk, afkomstig uit Utrecht, meegenomen naar Duitsland. Daar werd hij door een Duitser, die actief was in het verzet, meegenomen naar Bremen waar hij uiteindelijk door de Russen zijn vrijheid terugkreeg. Na een terugtocht die via Rusland ook nog langs Caïro en Marseille leidde, kwam Henk uiteindelijk terug in Nederland in 1946.

Lees het hele artikel over dit diamanten bruidspaar in Oss

'Step up'-acteurs stappen in huwelijksbootje

Channing Tatum en Jenna Dewan, de hoofdrolspelers uit de dansfilm 'Step up', zijn zaterdag getrouwd. De tegenspelers beloofden elkaar eeuwige trouw in Malibu, bevestigt een woordvoerder tegen het Amerikaanse tijdschrift Us Weekly.

Meer over het artikel Step up acteurs

Sexy foto's tienjarig huwelijk David en Victoria Beckham

Victoria en David Beckham vertrokken naar een afgelegen resort om hun 10 jarig huwelijk te vieren. Maar ook dáár wisten ze niet te ontkomen aan het oog van de lens.

Het sexy showbizkoppel hoeft zich echter nergens zorgen over te maken. Terwijl ze ontspannen op een boot, zien ze eruit alsof ze klaar zijn voor een fotoshoot.
David showt zijn lichaam in een strak zwart zwembroekje en Victoria doet niet voor hem onder in een gestileerde outfit. Blijkbaar is het stel zich er zelf ook van bewust dat het er allemaal prima uitziet, daar ze even van het bootje afstappen om leuke kiekjes van elkaar te maken.

Kijk maar naar de foto's