vrijdag 13 november 2009

Voortaan 'overal' trouwen in Gemert-Bakel

De hele gemeente Gemert-Bakel wordt aangewezen als mogelijk locatie om te trouwen of partnerschap te laten registreren. Een voorstel daarvoor wordt 26 november door de gemeenteraad behandeld. De trouwzaal in het gemeentehuis en het parochiehuis in Bakel blijven beschouwd worden als 'vaste trouwlocaties'.

Meer over het artikel trouwen in Gemert-Bakel

woensdag 11 november 2009

Connie Palmen en Hans van Mierlo getrouwd

Schrijfster Connie Palmen en oud politicus Hans van Mierlo zijn woensdagmiddag in het diepste geheim getrouwd.

De plechtigheid vond plaats in de Rode Hoed in Amsterdam.
Hans (78) en Connie (53) leerden elkaar kennen bij schrijver Cees Notenboom thuis. Ze kozen ervoor om te trouwen op 11 november omdat ze precies elf jaar en elf maanden bij elkaar zijn.

Connie is de derde echtgenote van Hans, uit zijn eerste huwelijk heeft hij een zoon, uit zijn tweede huwelijk twee dochters. Connie had jarenlang een relatie met Ischa Meijer.

Britney Spears wil trouwen

De geruchten dat Britney Spears weer wil trouwen, worden steeds hardnekkiger. Ze zou aan haar ouders toestemming hebben gevraagd om met manager Jason Trawick te trouwen.

"Britney heeft haar ouders Jamie en Lynne gevraagd of ze mag trouwen met Jason", zo laat de immer betrouwbare anonieme bron aan het tijdschrift Life & Style weten. "Ze waren niet geschokt door de vraag. Maar ze zijn wel bang dat Britney een goede vriendschap voor liefde aanziet."


Het zou de derde keer zijn dat La Brit in zich in een huwelijk stort. Eerder was ze twee dagen getrouwd met een oude jeugdvriend. In 2004 trouwde ze met Kevin Federline, waar ze het twee├źneenhalf jaar mee uithield.

maandag 9 november 2009

Getrouwd ben je het langst gelukkig

Getrouwde stelletjes zijn gelukkiger dan mensen die samenwonen. Dat is een van de uitkomsten van promotieonderzoek van psychologe Judith Soons aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Soons volgde 1775 Nederlanders tussen de 18 en 44 jaar, sommigen zelfs over een periode van 18 jaar.

Een relatie hebben werkt voor iedereen erg positief. Een partner en een relatie zorgen voor inkomen, sociale contacten. En - voor de romantici onder ons -geborgenheid. Trouwen zorgt voor het meeste geluk, maar samenwonen werkt ook prima. Dan volgen mensen die verkering hebben en LAT'ers.

Singles die nooit zijn gescheiden, zijn ook nog best gelukkig. Naarmate ze ouder worden, zijn zij wel iets minder tevreden over hun leven. Net gescheiden singles zijn duidelijk minder gelukkig, maar de tijd en een nieuwe relatie kunnen wonderen doen voor deze groep.

Schrale troost voor iedereen die nog niet dat extra stapje naar het ultieme geluk heeft gezet: het geluksgevoel neemt bij gehuwden en samenwonenden wel iets af met de jaren.

Trouwen in Delft wordt goedkoper

De gemeenteraad van Delft heeft besloten om de trouwtoeslag van 157 euro af te schaffen. Deze toeslag moesten bruidsparen extra betalen als ze op een andere trouwlocatie wilden trouwen dan het stadhuis.

Ook komen er meer tijdstippen waarop getrouwd kan worden. Dit betekent dat bruidsparen nu op plaatsen en tijdstippen kunnen trouwen die ze zelf prettig vinden zonder gehinderd te worden door regels.