maandag 9 november 2009

Getrouwd ben je het langst gelukkig

Getrouwde stelletjes zijn gelukkiger dan mensen die samenwonen. Dat is een van de uitkomsten van promotieonderzoek van psychologe Judith Soons aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Soons volgde 1775 Nederlanders tussen de 18 en 44 jaar, sommigen zelfs over een periode van 18 jaar.

Een relatie hebben werkt voor iedereen erg positief. Een partner en een relatie zorgen voor inkomen, sociale contacten. En - voor de romantici onder ons -geborgenheid. Trouwen zorgt voor het meeste geluk, maar samenwonen werkt ook prima. Dan volgen mensen die verkering hebben en LAT'ers.

Singles die nooit zijn gescheiden, zijn ook nog best gelukkig. Naarmate ze ouder worden, zijn zij wel iets minder tevreden over hun leven. Net gescheiden singles zijn duidelijk minder gelukkig, maar de tijd en een nieuwe relatie kunnen wonderen doen voor deze groep.

Schrale troost voor iedereen die nog niet dat extra stapje naar het ultieme geluk heeft gezet: het geluksgevoel neemt bij gehuwden en samenwonenden wel iets af met de jaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten