vrijdag 11 juni 2010

Trouwen is beste dieet

In de aanloop naar een huwelijk, diëten jonge bruidjes erop los. Het lijkt erop dat de meesten in hun opzet slagen. Sommigen bestellen hun trouwjurk zelfs een maatje kleiner om zeker te zijn dat ze hun streefgewicht bereiken.

Een Britse rondvraag toont aan dat vrouwen gemiddeld 6 kilo verliezen voor ze in het huwelijksbootje willen stappen, 1 op 10 vrouwen beweert zelfs meer dan 12 kilo aan te pakken. De bruidsjurk in een kleinere maat bestellen, is daarbij een handig middel om het ultieme doel te bereiken. Niet enkel een strikt dieet helpt, ook de stress voor de grote dag doen de kilo's slinken.


Herinnering
Volgens de onderzoekers willen alle bruidjes er op hun best uitzien, het ideale gewicht is daarbij zeer belangrijk. Niet enkel is dat zo voor de toeschouwers, maar vooral voor de vele honderden foto's die genomen worden als herinnering. Of alle vrouwen effectief in hun opzet slagen, blijft maar de vraag. Volgens de onderzoekers bereikt 39 procent nooit hun streefgewicht.


Dikker
Eens het jawoord gegeven, is het opmerkelijk dat de kilo's er binnen de zes maanden opnieuw aanzwengelen. 14 procent beweert dat dit al het geval was tijdens de huwelijksreis. 61 procent geeft toe meer ontspannen en minder bezig te zijn met het uiterlijk eens ze van het huwelijksleven proeven. De druk om er goed uit te zien verdwijnt, 14 procent beweert zelfs zich volledig te laten gaan na de bruiloft. Een kleine minderheid raakt zo overstuur omdat de mooiste dag van hun leven voorbij is en vlucht weg in 'comfortfood'.

De iPad is ook handig voor wie gaat trouwen of in het huwelijksbootje wilt stappen

donderdag 10 juni 2010

Gratis huwelijken voor minima in de gemeente Haarlem

Bruidsparen in Haarlem met een minimuminkomen of lager kunnen voortaan op dinsdag gratis trouwen in de Gravenzaal of de Librije van het stadhuis van Haarlem. Deze mogelijkheid om gratis op het Stadhuis te trouwen is een aanvulling op de gratis huwelijken die op dinsdagochtend in de Publiekshal mogelijk zijn.

Gemeenten met een inwoneraantal als Haarlem zijn verplicht om twee keer per week de gelegenheid te geven aan bruidsparen kosteloos te trouwen. In Haarlem kunnen deze gratis huwelijken zonder dat naar het inkomen wordt gekeken, plaatsvinden op dinsdagochtend om 09:15 en 09:30 uur, in de Publiekshal aan de Zijlsingel. Deze huwelijkvoltrekking van vijftien minuten zonder ceremonie blijft bestaan, naast het nieuwe gratis trouwen voor bruidsparen met een minimuminkomen.

Om het juiste minimumniveau vast te kunnen stellen wordt uitgegaan van de HaarlemPas. Bij de toekenning van de HaarlemPas, een kortingskaart voor minima, is namelijk het inkomen en het vermogen van de aanvrager al vastgesteld. Daarmee is al getoetst of iemand in aanmerking kan komen voor minimaregelingen. Een Haarlemmer die op de nieuwe kosteloze mogelijkheid een beroep wil doen, maar nog geen HaarlemPas heeft, zal deze eerst moeten aanvragen.

dinsdag 8 juni 2010

Veel Oranjes bij huwelijk prinses Victoria

Een groot aantal leden van de Koninklijke familie is te gast bij het huwelijk van de Zweedse kroonprinses Victoria en Daniel Westling op 19 juni.

Naast koningin Beatrix zullen ook haar drie zonen en schoondochters afreizen naar de Zweedse hoofdstad Stockholm, liet de Rijksvoorlichtingsdienst weten.
Eerder was al bekend dat prinses Amalia, de oudste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, bruidsmeisje zal zijn bij het huwelijk. De erfprinses is petekind van de Zweedse prinses.

Kim Feenstra stapt binnenkort in het huwelijksbootje.

Het 23-jarige Nederlandse model is verloofd met dj Michael Mendoza, zo meldt RTL Boulevard.

Feenstra zou al deze zomer trouwen. Het model zit volgens RTL Boulevard niet te wachten op een grote bruiloft. Feenstra plant een kleine, intieme ceremonie die wellicht in het buitenland plaatsvindt.

Het modellenbureau van Kim Feenstra was niet bereikbaar voor commentaar op het nieuws. De 23-jarige heeft sinds vorig jaar een relatie met de 22-jarige dj Michael Mendoza. In augustus 2008 verloor Feenstra haar toenmalige vriend Joshua Bathoorn kwam om het leven bij een steekpartij in Groningen.

Alanis Morrissette getrouwd met rapper

Alanis Morrissette is getrouwd met rapper MC Souleye. Het stel trad al op 22 mei al in het huwelijk, maar pas twee weken later maakte haar woordvoerder het nieuws bekend. Alanis en Souleye laten er geen gras over groeien, want de twee doen het pas sinds oktober vorig jaar met elkaar.

Voor beide tortelduifjes is het hun eerste huwelijk. Alanis is al wel verloofd geweest, nota bene met de afgetrainde Hollywoodhunk Ryan Reynolds, wat niet de meest voor de hand liggende partner was voor de zweverige rockzangeres. Zij braken dan ook in 2006 hun verloving af.


Souleye, wiens echte naam Mario Treadway luidt, lijkt wel een beetje een toyboy voor Morissette: de blanke rapper is met zijn dertig lentes zes jaar jonger dan Alanis!