donderdag 10 juni 2010

Gratis huwelijken voor minima in de gemeente Haarlem

Bruidsparen in Haarlem met een minimuminkomen of lager kunnen voortaan op dinsdag gratis trouwen in de Gravenzaal of de Librije van het stadhuis van Haarlem. Deze mogelijkheid om gratis op het Stadhuis te trouwen is een aanvulling op de gratis huwelijken die op dinsdagochtend in de Publiekshal mogelijk zijn.

Gemeenten met een inwoneraantal als Haarlem zijn verplicht om twee keer per week de gelegenheid te geven aan bruidsparen kosteloos te trouwen. In Haarlem kunnen deze gratis huwelijken zonder dat naar het inkomen wordt gekeken, plaatsvinden op dinsdagochtend om 09:15 en 09:30 uur, in de Publiekshal aan de Zijlsingel. Deze huwelijkvoltrekking van vijftien minuten zonder ceremonie blijft bestaan, naast het nieuwe gratis trouwen voor bruidsparen met een minimuminkomen.

Om het juiste minimumniveau vast te kunnen stellen wordt uitgegaan van de HaarlemPas. Bij de toekenning van de HaarlemPas, een kortingskaart voor minima, is namelijk het inkomen en het vermogen van de aanvrager al vastgesteld. Daarmee is al getoetst of iemand in aanmerking kan komen voor minimaregelingen. Een Haarlemmer die op de nieuwe kosteloze mogelijkheid een beroep wil doen, maar nog geen HaarlemPas heeft, zal deze eerst moeten aanvragen.

3 opmerkingen:

  1. Als t dan ook door minima gebruikt wordt is dat natuurlijk prima, goede zet~!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. iedereen moet toch gratis kunnen trouwen als hij dat wil lijkt mij want niet iedereen wil er veel voor betalan lijkt mij

    BeantwoordenVerwijderen
  3. trouwen is nooit gratis hoor er zijn altijd kosten mee gemoeit dus mag het volgens mij ook niet grats trouwen worden genoemd

    BeantwoordenVerwijderen