vrijdag 11 juni 2010

Trouwen is beste dieet

In de aanloop naar een huwelijk, diëten jonge bruidjes erop los. Het lijkt erop dat de meesten in hun opzet slagen. Sommigen bestellen hun trouwjurk zelfs een maatje kleiner om zeker te zijn dat ze hun streefgewicht bereiken.

Een Britse rondvraag toont aan dat vrouwen gemiddeld 6 kilo verliezen voor ze in het huwelijksbootje willen stappen, 1 op 10 vrouwen beweert zelfs meer dan 12 kilo aan te pakken. De bruidsjurk in een kleinere maat bestellen, is daarbij een handig middel om het ultieme doel te bereiken. Niet enkel een strikt dieet helpt, ook de stress voor de grote dag doen de kilo's slinken.


Herinnering
Volgens de onderzoekers willen alle bruidjes er op hun best uitzien, het ideale gewicht is daarbij zeer belangrijk. Niet enkel is dat zo voor de toeschouwers, maar vooral voor de vele honderden foto's die genomen worden als herinnering. Of alle vrouwen effectief in hun opzet slagen, blijft maar de vraag. Volgens de onderzoekers bereikt 39 procent nooit hun streefgewicht.


Dikker
Eens het jawoord gegeven, is het opmerkelijk dat de kilo's er binnen de zes maanden opnieuw aanzwengelen. 14 procent beweert dat dit al het geval was tijdens de huwelijksreis. 61 procent geeft toe meer ontspannen en minder bezig te zijn met het uiterlijk eens ze van het huwelijksleven proeven. De druk om er goed uit te zien verdwijnt, 14 procent beweert zelfs zich volledig te laten gaan na de bruiloft. Een kleine minderheid raakt zo overstuur omdat de mooiste dag van hun leven voorbij is en vlucht weg in 'comfortfood'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten