dinsdag 9 februari 2010

Nederlandse bruid-to-be is controlfreak

Hoe langer de bruiloftvoorbereiding, hoe meer stress en kosten.

Valentijnsdag is dé gelegenheid om je geliefde op een hele romantische wijze ten huwelijk te vragen. Maar wat staat je daarna te wachten?

De huwelijksvoorbereidingen gaan niet alleen over rozengeur en maneschijn, zo blijkt uit een trouwonderzoek van Marktplaats.nl. De Nederlandse bruid-to-be blijkt een controlfreak te zijn.

Perfecte bruiloft
Maar liefst 94 procent van de respondenten geeft aan de bruiloft (bijna) geheel zelf te regelen. Een derde van de verloofden kiest hiervoor, omdat ze zelf het beste weten hoe hun perfecte bruiloft er uit ziet.
Niet alleen de organisatie, maar ook de uitvoering wordt zelf gedaan. Zo ontwerpt ruim 55 procent van de respondenten zelf de uitnodiging.

Hulp
Alleen het hoogstnoodzakelijke wordt aan een professional toevertrouwd.
De top 3 van uitbestedingen ziet er als volgt uit:
1. Kapper (77 procent)
2. Fotograaf (72 procent)
3. Bloemist (66 procent)

Ergeren
Hoewel de vrouwen het liefst zelf de touwtjes in handen hebben, geeft bijna 60 procent aan dat de stress minder wordt als ze hulp krijgen bij de voorbereidingen.
Ruim 20 procent klopt hiervoor liever niet bij familie en vrienden aan, omdat hun hulp tot onderlinge ergernissen leidt.

Meer stress
Bijna 23 procent van de vrouwen regelt haar bruiloft binnen een paar weken. Ruim 70 procent van deze vrouwen geeft aan dat de voorbereidingen geen stress veroorzaken.
Van de vrouwen die een half jaar of zelfs langer dan een jaar hun bruiloft plannen, zegt meer dan de helft deze periode als stressvol te ervaren.
Misschien is het een idee voor de vrouwen die het te stressvol vinden een weddingplanner in te huren... Dit bespaart veel stress en ook geld!

Voordeel
Een snelle voorbereiding voorkomt niet alleen stress, het biedt ook een financieel voordeel: bijna 50 procent van de respondenten die minder dan 5000 euro aan hun bruiloft hebben besteed, had het bruiloftfeest binnen enkele weken geregeld.
Bijna 65 procent van de bruiloften die meer dan 20.000 euro kosten, hadden daarentegen een jaar voorbereiding nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten