woensdag 21 juli 2010

Junglefrog Images winnaar publieksprijs Bruidsfoto Award 2010 ‘Vrije categorie’

Almere – Simone van den Berg van Junglefrog Images uit Almere heeft op 15 juni 2010 de Bruidsfoto Award 2010 publieksprijs gewonnen. Zij ontvangt deze onder vakfotografen felbegeerde oorkonde in de Vrije categorie. In de periode februari tot en met juni 2010 hebben ruim 1800 bruidsparen via de site www.bruidsfotoaward.nl hun stem uitgebracht op hun favoriete bruidsfoto’s.

‘Kiekjes’ Bruidsparen geven meer geld uit aan de bruidsreportage. Uit recent onderzoek is gebleken dat het budget welke bruidsparen bereid zijn om uit te geven aan de trouwfoto’s, is toegenomen met maar liefst 14%. Terecht, vindt Susan Lippe, voorzitter van de vakjury van de Bruidsfoto Award en tevens internationaal hoofdredacteur van Bruid & Bruidegom Magazine. “Een bruidsreportage is, samen met de ringen, één van de weinige tastbare herinneringen aan de mooiste dag van je leven. De winnaars van de Bruidsfoto Award onderscheiden zich door het vakmanschap en de kunstzinnigheid in hun foto’s. Het hebben van een camera maakt je nog geen fotograaf.”

Het aantal door een vakfotograaf verzorgde bruidsreportages staat de laatste jaren onder druk door toepassing van geavanceerde consumentenfotoapparatuur. Ook speelt Ome Henk, het familielid dat wel een paar ‘kiekjes’ wil schieten, nog altijd een rol. Maar niet bij de Bruidsfoto Award. Lippe: “De foto’s van Ome Henk zijn een mooie aanvulling op het vastleggen van de dag. Maar het schieten van pakkende beelden en het maken van ontroerende bruidsreportages en albums is toch echt een voorrecht van diegenen die zich daar voortdurend in ontwikkelen.”

Bruidsfoto Award
De Bruidfoto Award is een initiatief van Bruid & Bruidegom Magazine en wordt dit jaar voor het zesde opeenvolgende jaar georganiseerd. De Bruidsfoto Award heeft als doel om aanstaande bruidsparen kennis te laten maken met professionele vakfotografen en bovenal om de verdere professionalisering van de Nederlandse bruidsfotografie te ondersteunen.

Fotografen kunnen inzenden in vijf categorieën, namelijk: Bruid & Bruidegom, Bruid in de Spotlights, Bruidegom in Beeld, Huwelijk & Emotie en de Vrije Categorie. De onafhankelijke, vierkoppige vakjury van het evenement koos in januari 2010, uit de 700 inzendingen (40% meer deelnemers dan in 2009) van dit jaar, vijftig foto’s die kans maakten om een felbegeerde Bruidsfoto Award te winnen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten