maandag 23 november 2009

Trendy: Trouwen in het zwart

Wordt zwart straks de nieuwe bruidskleur? Britse weddingplanners beweren van wel, echte fashionista`s kiezen steeds vaker voor de donkere tint, afgewerkt met zijde en parels. Wie niet geheel in het zwart durft, kiest voor accenten in de vorm van handschoenen bijvoorbeeld.

Geschiedenis
De trend is niet zo bizar als het klinkt. Tot de 19 de eeuw hulden bruidjes zich in verschillende kleuren. Vaak haalden ze hun beste jurk uit de kast om geen te dure trouwjurk te kopen. Dat stopte toen koningin Victoria huwde in een wit, zijden exemplaar. Plots werd de witte kleur als puur en maagdelijk aanzien.

Trouw
In Spanje heeft een zwarte trouwjurk nog een andere betekenis: de bruid blijft haar man trouw voor de rest van haar leven.
Ook actrice Sarah Jessica Parker droeg zwart toen ze in het huwelijksbootje met Matthew Broderick stapte. Haar bedoeling? De aandacht van haar wegtrekken, al leek ze daar volgens ons allerminst in geslaagd.

Intiemer
Heel wat bruidjes zijn dezer dagen trots op hun zwarte jurk. "Zwart wordt de trend voor wie graag een statement maakt", beweren weddingplanners. "Sommige koppels opteren voor een intiemer bruiloftfeestje om de kosten te drukken. Zwart is daarbij een goed alternatief, temeer omdat de trouwjurk vaak nadien nog makkelijk te dragen valt. Zwarte bruidsjurken afgezet met kant en parels zien er bijzonder elegant uit, maar ook zwarte accenten worden steeds meer bij een witte trouwjurk gedragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten