maandag 16 november 2009

Een Weddingplanner: decadent en duur?

Dat imago heeft een Weddingplanner eigenlijk wel. Het inhuren is decadent, de totale organisatie (die je het liefst zelf doet) wordt uit handen gegeven of genomen, het overzicht over de gang van zaken is zoek en waarschijnlijk het ergste van alles: er moet nog (véél!) voor betaald worden ook!

Wie kent de film niet die in 2001 uitkwam met Jennifer Lopez in de hoofdrol. Zij mocht voor een (hoe kan het ook anders) financieel vermogend bruidspaar de bruiloft organiseren. Vanaf dat moment was de toon gezet voor Weddingplanners; just for the rich and famous!

Echter; het achterliggende verhaal wordt hierdoor wel over het hoofd gezien! Want in nauw overleg worden de wensen van het bruidspaar uiteen gezet binnen het te besteden budget! Uiteindelijk bepalen zij hoe de bruiloft er uit komt te zien. De Weddingplanner komt met adviezen en ideeën, maar de uiteindelijke keuze ligt bij het bruidspaar. De Weddingplanner REGELT dat voor ze.

Meer over het artikel Een weddingplanner: Decadent en duur?

Ingestuurd door Inge Bergakker
www.seedsoflove.nl

4 opmerkingen:

 1. Beste Inge,

  Allereerst wil ik u graag bedanken voor uw artikel!

  Tijdens het lezen van de eerste twee alinia's dacht ik: "Waarom zou zij zo negatief over een weddingplanner schrijven? Heeft ze misschien een slechte ervaring gehad?" Gelukkig is dit niet het geval!

  Ik begrijp heel goed dat velen kunnen denken dat het zowel decadent als duur is om een weddingplanner in te huren. Maar ik hoop dat velen - na het lezen van uw artikel - zullen inzien dat er veel bij de organisatie van een huwelijk komt kijken. Tevens is het meer dan waar dat het aanstaande bruidspaar altijd de controle heeft over de organisatie van hun huwelijk! De weddingplanners zijn er om een service aan te bieden waarin de gestele wensen voorop staan en dat iedere weddingplanner deze wensen wil vervullen en zelfs overtreffen!

  Natuurlijk is het zo dat een weddingplanner inhuren een luxe is maar 'ooit' was internet dat ook! Een weddingplanner levert veel op en kan in de meeste gevallen een (klein) financieel voordeel opleveren zoals u al schreef.

  Nogmaals dank voor uw uitgebreide artikel en veel succes met uw onderneming!

  Met warme groet,

  Desiré Dijt
  desire@asyoudesire.nl
  www.asyoudesire.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Inge,

  Dit vooroordeel moet nog in NL weggepoetst worden door ons weddingplanners. Daarom heel goed om een dergelijk artikel te plaatsen.

  Ik bespreek dit ook heel vaak met mijn collega's binnen onze beroepsorganisatie - de BUPW - en komen steeds tot dezelfde conclusie: kwestie van een lange adem!

  Gelukkig zijn er ook al heel veel bruidsparen die het voordeel van het inhuren van een weddingplanner inzien. De afgelopen 3 jaar heb ik aardig wat mooie bruiloften mogen regelen en daarmee bewezen dat het een groot voordeel kan zijn. Deze bruidsparen hebben de dag van hun leven gekregen en alles zeer ontspannen meegemaakt. Nu die andere bruidsparen nog dit in laten zien. :)
  Maar dat komt wel, kwestie van een lange adem dames!

  Vriendelijke groet,
  Corine Veen
  www.perfectday-weddingplanners.nl
  www.bruiloftinitalie.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hmm nu ik alles zo lees..... Misschien had ik toch een weddingplanner moeten inschakelen?? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Inge,

  Als mensen aan Weddingplanners denken, dan denken ze vooral aan Jlo! Wel merk ik dat steeds meer mensen een Weddingplanner 'normaler' gaan ervaren.

  Uiteraard zijn er ook mensen die een Weddingplanner in de arm nemen om te kunnen zeggen dat ze een Weddingplanner hebben. Maar ik merk wel dat het normaler is en dat mensen steeds meer inzien dat het inschakelen van een Weddingplanner veel voordelen met zich mee brengt.

  Zoals geen gestress, niet het wiel opnieuw hoeven uit te vinden, goed advies waardoor de beste keuzes gemaakt worden en natuurlijk 100% genieten van de trouwdag zelf ipv je zorgen te maken of alles wel gaat zoals je dat voor ogen had.

  Uiteindelijk zal een weddingplanner iets heel normaals gaan worden, daar ben ik van overtuigd!

  Groeten,

  Inge Tiktak-Proost
  Weddingplanner
  www.DreamsAndWishes.nl
  www.twitter.com/dreams_wedding

  BeantwoordenVerwijderen