woensdag 10 juni 2009

"Trouwen doe je omwille van het geld, niet de onvoorwaardelijke liefde"

Vrouwen moeten trouwen omwille van het geld, niet omwille van hun 'onvoorwaardelijke' liefde voor een man. Dat beweren Daniela Drake, arts van opleiding, en Elizabeth Ford, succesvolle tv-producer, in hun boek 'Smart Girls Marry Money'.
Vrouwen verdienen nog steeds minder dan een mannen, en na een scheiding komen ze er financieel beroerder uit dan hun mannelijke partner. Bovendien vinden ze minder snel een nieuwe geliefde eenmaal gescheiden. Allemaal de schuld van de vrouw zelf? Als het van Daniela Drake en Elizabeth Ford afhangt wel. "Kies een man die veel geld heeft, hij kan je financieel ondersteunen, betaalt je eigen huis en betaalt voor een goede opvoeding van de kinderen."
De twee dames, allebei zelf gescheiden, zijn iet wat verbitterde vrouwen. "Ik besefte niet dat liefde van voorbijgaande aard is, het bestaat eigenlijk niet. En daarom is het geen goede reden om je huwelijk erop te baseren. Die denkwijze zorgde bij mij namelijk voor mijn eerste scheiding", aldus Drake. Het duo raadt vrouwen dan ook aan zo snel mogelijk te trouwen, wanneer ze nog seksueel aantrekkelijk zijn. Volgens hen willen mannen enkel een mooi poppetje, geen carrièrevrouw die zelf het geld binnenbrengt.

Pensioen
Critici staan alvast wantrouwig ten opzichte van het boek. "Veel slimme vrouwen trouwen omwille van het geld. Ze verwachten dat hun hele toekomst gefinancierd zal worden. Ze rekenen op hun partner voor het pensioen. Niemand houdt er rekening mee dat deze man je ook wel eens zou kunnen laten zitten. Een huwelijk is bovendien al vermoeiend genoeg, laat staan dat je elkaar ook nog niet graag ziet", besluit financieel expert Merryn Somerset Webb.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten