zondag 21 juni 2009

Eerste zwaartekrachtloze bruiloft

Op enkele kilometers boven de Mexicaanse Golf heeft gisteren de eerste zwaartekrachtloze bruiloft plaatsgevonden. Twee Amerikaanse geliefden gingen trouwen aan boord van een speciale Boeing 727-200, maakten de organisatoren vandaag bekend.

Helemaal zonder problemen verliep de ceremonie niet. Zo bleek het gedurende de gewichtloosheid een beproeving om de lippen van bruid en bruidegom op elkaar te krijgen voor de huwelijkszoen. Toen de trouwring van één van de bruiloftgasten van diens vinger zweefde, bleek het een uitdaging te zijn om de zwevende trouwring weer te pakken te krijgen.

Alle aanwezigen hadden zich naar de gelegenheid gekleed. Zo droeg de bruid oorbellen in de vorm van planeten en een wit broekpak "in ruimtestijl". Draden moesten voorkomen dat het bruidskapsel van de vrouw uit model raakte. De gasten tooiden zich in blauwe overalls.

"Het was vreemder dan ik dacht", oordeelde de bruid naderhand. "Ik ben naar een hoop saaie bruiloften geweest, en wilde het zelf een keer anders doen." De mis werd opgedragen door ruimtetoerist Richard Garriott, die tevens mede-eigenaar is van het bedrijf dat de vluchten verzorgt.

Foto's van deze bijzondere bruiloft

Geen opmerkingen:

Een reactie posten